Pokriti poletni avditorij GR, 23. maj–24. avgust 2013

Pokriti poletni avditorij GR, 23. maj–24. avgust 2013

GRemo na festival!

Ljubljana postaja bogatejša za nov festival Glasbeni polet poletja, ki se bo odvijal v pokritem poletnem avditoriju Gospodarskega razstavišča.

Zanimiv in pester program obiskovalcem ponuja svojevrstno izkušnjo, ne glede na starost in glasbeno usmeritev. Vsak glasbeni navdušenec bo v širokem izboru bržkone lahko našel tudi vsebino po svojem okusu. Nastopili bodo izvajalci z različnih glasbenih področij in koncev sveta. Vsebina festivala že sama po sebi nakazuje, da bo to poletje enostavno treba obiskati nov festival, kjer se bodo prepletale različne glasbene zvrsti:

GRemo na festival!

Festival bo v četrtek, 23. maja 2013, otvoril svetovno znani španski operni pevec Jose Carreras, ki je za ljubljanski koncert svojim oboževalcem napisal osebno sporočilo. Za slavnega tenorja je Ljubljana prav posebno mesto: ”Povedati Vam moram, da enostavno obožujem tukajšnje občinstvo, že na prejšnjih koncertih sem začutil posebno vez. V veliko čast mi je, da lahko ponovno nastopim za Vas!” Jose Carrearas je prepričan, da bodo obiskovalci uživali v programu, ki ga je pripravil posebej za koncert v Ljubljani. Mešanica opere, operete in strastne glasbe, kjer bo do izraza prišel mediteranski temperament. V vseh pesmih se prepletajo čustva, strast in srce, ki jih Carreras očarljivo izrazi s svojim neverjetnim glasom.

Na odru pa se bo na festivala do konca avgusta zvrstilo še veliko zanimivih imen: Oliver Dragojević, Željko Joksimović, Lepa Brena, premierno bo Slovenijo obiskal Vlado Georgiev. Znameniti festival Guča se bo za en dan preselil v Ljubljano, saj bo na odru nastopil orkester 100 najboljših trubačev. Kubansko vzdušje bo pričarala skupina iz Havanne Sierra Maestre, iz Avstralije pa bo prišla skupina ACCA/DACCA (cover band AC/DC). Na svoj račun bodo prišli tudi oboževalci elektronske glasbe na poletni zabavi Deejay Time Spektakel & Nicky Romero. V okviru festivala bo tudi operni spektakel Carmina Burana Monumental Opera in spektakularna plesna predstava Kozaki. Obeta se še večer narodno-zabavne glasbe Petkova pumpa. Ljubitelji gladiatorske arene pa bodo lahko obiskali WFC turnir.

Novo pokrito prizorišče, postavljeno v zadnjem delu GR, bo do sedaj največji začasni montažni objekt v Sloveniji, širok 30 oz. 40 metrov in dolg 75 metrov. Tloris pokrite površine meri 2650 m². Poletni avditorij bo prava osvežitev za vroče ljubljanske večere. Moderno zasnovano prizorišče bo sestavljeno iz vrhunskega velikega odra, parterja, tribune in posebnega VIP dela, ki bo poskrbel za enkratno koncertno izkušnjo.

Več informacij na : http://www.gr-sejem.si/gremo-na-festival/

Expo Biro d.o.o.
Miklavška cesta 57
SI-2311 HOČE

Tel.: 02 480 58 00

www.expobiro.si
info@expobiro.si

 
© 2018 Expo biro d.o.o.
Vse pravice pridržane.

Izdelava spletne strani: NAVDIH.NET

 

Certifikat za varjenje